Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 

Tallipiha

Alppiruusun pihapiiriin kuuluu tallirakennus, jossa on 20 karsinaa, varuste- ja rehuhuoneet sekä pieni mutta viihtyisä taukotila jossa on hoitajien kaapit. Rakennus on vanha, mutta se remontoitiin juuri ennen ensimmäisten asukkaiden muuttoa.

Pihapiiriin kuuluu kaksi ratsastuskenttää. Toiseen kenttään mahtuu suurikin ryhmä ratsastamaa. Toinen taas on tarkoitettu itsenäiseen ratsastukseen, max. 3 ratsukolle. Isolla kentällä on varasto, jossa säilytetään puomeja, tolppia, sokeripaloja sekä töttöröitä. Pienellä kentällä on pari ommaa puomia sen reunustalla.

Tallin laidunalueet ovat suuret. Ne ovat vain kesäisin käytettävissä. Tarhojat ovat tilavia ja hyvin huollettuja. Tarhoja on 4, mutta vain kaksi on tällä hetkellä käytössä, johtuen hevosten pienestä määrästä.

Alppiruusun tallin ympärillä on peltoja sekä metsää, joten pelto- ja maastoratsastus on mahdollista. Tallilla on pari merkittyä maastopolkua, mutta koko metsää ei olla vielä ehditty läpikäymään. Tämän takia tallilaiset saavat maastoilla vain merkittyjä polkuja, etteivät he eksyisi.

      

 

Henkilökunta

Tallinomistaja: Mari on 160cm pitkä, 38-vuotias rento ja mukava nainen. Mari hoitaa suurimman osan tallin asioista, sekä pitää ratsastustunnit.

Talliapulainen: Vanessa on Marin 16-vuotias tytär. Hän käy välillä auttamassa tallin askareissa, sekä pitää huolen, etteivät hevoset pääse rappioitumaan. Hän liikuttaa hevosia tarpeen mukaan, sekä osallistuu välillä kilpailuihin. Vanessaa harvoin näkee hyvällä tuulella. Vaikka hevosia kohtaan hän on ystävällinen, hän on usein  ihmisille epäkohtelias.

Kengittäjä: Lauri Alppiruusun hevosten kenggittämisen. Hän omistaa pihapiirin pellot, joten Laurilta ostetaan heinät ja rehut.

 

 

 

Päiväjärjestys

6.00-7.30 aamuruokinta ja hevoset ulos. Karsinoiden siivous.

11.00 Tarhoihin heinää ja vesien täyttö.

16-18.00 ratsastustunteja. Hevoset sisälle. Harjaus ja iltaruoka.

21.00 käytävien lakaisu. Valot pois ja ovet lukkoon.

 

 

©2019 alppisvrt - suntuubi.com